Previous | Next

Eerste Helmersstraat 195hs+PP Amsterdam

Save property
This apartment is Purchased

Description

Zéér hoogwaardig gerenoveerd drielaags benedenhuis van circa 201 m² met een uniek formaat tuin van circa 123 m² gesitueerd pal op het zuiden. De woning wordt aangeboden inclusief een eigen inpandige parkeerplaats op circa 500 m van de woning gelegen. De woning beschikt o.a. over een ruime en lichte doorzon woonkamer met luxe open keuken, 2 badkamers, een bioscoop, een geïsoleerd tuinhuis, een zonnig dakterras en nog veel meer. Dit prachtige woonhuis is gelegen in de populaire Helmersbuurt in Oud West op steenworp afstand van het Vondelpark. Please find the English translation below.

Met trots presenteren wij dit volledig gerenoveerde benedenhuis verdeeld over drie woonlagen. De woning is in 2016/2017 gerenoveerd. Tijdens de renovatie is o.a. de fundering vernieuwd en een souterrain met patio gecreëerd. Alle kozijnen zijn vervangen (hout en deels staal) en voorzien van dubbel glas. Het leidingwerk (water, elektra, gas, afvoeren) en CV-installatie (Remeha Calenta bj. 2016) zijn tevens nieuw aangelegd.

Een paar bijzonderheden van het afwerkingsniveau zijn o.a. 1) fraaie stalen binnendeuren en stalen achterpui (geïsoleerd), 2) luxe inbouw -én opbouwverlichting door de gehele woning (merk Maretti - dimbaar en LED), 3) eikenhouten vloeren op alle verdiepingen (visgraat gelegd op bg) en voorzien van (deels) vloerverwarming, 4) Siemens en Gaggenau keukeninbouwapparatuur en pitt cooking, 5) diverse inbouwkranen van Hotbath, 6) diverse Sonos geluidsboxen op alle verdiepingen, 7) complete bioscoop met beamer, audiosysteem en grote lederen fauteuils (elektrisch verstelbaar), 8) doorkijk gashaard in de living.

Kortom, een zeer hoogwaardig en turn-key gerenoveerd woonhuis. Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u verrassen door de kwaliteit en wooncomfort van dit unieke object!

INDELING
Eigen entree vanaf de straat.

Begane grond:
Hal met garderobe - en schoenenkast en toegang tot de separate toiletruimte, het souterrain en eerste verdieping. Ruime en lichte doorzonkamer voorzien van doorkijk gashaard en luxe open keuken. De keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning en beschikt o.a. over pitt cooking (5-pits), een combi oven -/magnetron, een oven met stoomfunctie, een vaatwasser, een afzuigkap (allen Siemens), een inbouw koelkast -/vriezer met ice-dispancer en gekoeld water (Gaggenau) en een Quooker Fusion. De woonverdieping kenmerkt zich door de fraaie stalen binnendeuren en stalen achterpui met veel glas. De begane grond heeft een plafondhoogte van circa 3.10 m.

Vanuit de woonkamer is de zonnige tuin van circa 123 m² te bereiken. Het formaat van de tuin is uniek voor deze locatie (ruim 20 m diep !!) en ligt pal op het zuiden. Achterin de tuin is een geïsoleerd tuinhuis geplaatst. Het tuinhuis is verdeeld in 2 ruimten en voorzien van elektra en voorbereiding voor gas. De tuin is fraai aangelegd en voorzien van diverse opbouw -en grondverlichting en een aansluiting voor water.

Eerste verdieping:
Aan de achterzijde van het pand is de ruime master bedroom met ingebouwde kastruimte gelegen. Vanuit deze slaapkamer is het zonnige dakterras van circa 15 m² te bereiken. De ramen in de master bedroom zijn voorzien van maatwerk horren zodat u het gehele jaar mugvrij kunt slapen. Aan de voorzijde van de woning zijn 2 slaapkamers gelegen. Centraal op deze verdieping is de luxe en ruime badkamer met toilet, dubbele douche (beide met regendouche en handdouche), wastafel designmeubel (maatwerk) v.v. 2 mengkranen en spiegel (incl. verwarming en verlichting), handdoekradiator en een ligbad. De badkamer is tevens voorzien van vloerverwarming. De plafondhoogte op de slaapverdieping is circa 2.70 m.

Souterrain:
Het souterrain is in 2016/2017 nieuw gecreëerd en door de plafondhoogte van circa 2.50 m is dit met recht een volwaardige verdieping. Aan de achterzijde treft u een derde slaapkamer/guestroom met eigen half open badkamer. Doordat het souterrain een meter verder is uitgediept heeft u aangrenzend aan deze kamer een patio van circa 5 m² die via een grote glazen schuifpui bereikbaar is. De badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche en een wastafel met spiegel (incl. verlichting en verwarming). Centraal gelegen is separate toiletruimte en een wasruimte/pantry met keukenblok incl. spoelbak, CV-opstelling (HR Remeha Calenta bj. 2016) met een boiler en een hydrofoor voor de perfecte waterdruk. Aan de voorzijde is een vierde (slaap)kamer gelegen. Deze kamer is momenteel in gebruik als thuisbioscoop. Deze kamer is voorzien van twee raamkozijnen met koekoek.

DE LIGGING
Het appartement is gelegen in Oud-West op 100 meter van de ingang van het Vondelpark. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de Albert Heijn op de Jan Pieter Heijestraat. De bakker en de slager zijn ook om de hoek te vinden. De diverse winkels op de Jan Pieter Heijestraat en de Kinkerstraat bevinden zich in de directe nabijheid van de woning. Voor de dagelijkse versproducten kunt u terecht op de Ten Katemarkt. Voor sport en ontspanning kunt u terecht bij de sportschool David Lloyd of Vondelgym en uiteraard het Vondelpark. Er zijn uitstekende scholen in de directe omgeving waarvan 1 binnen een straal van 100 meter gelegen. De woning is zowel met de auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Binnen 5 minuten is de ringweg A10 te bereiken. Met de komst van De Hallen met een theater, jazzclub, bibliotheek, museum en diverse horeca gelegenheden is Oud-West nog levendiger geworden.

VERENIGING VAN EIGENAREN
Het pand is in september 2017 met vergunning gesplitst in 4 appartementsrechten. Thans is het pand nog in 1 hand en zijn er (nog) geen servicekosten vastgesteld.

De parkeerplaats maakt onderdeel uit van de Vereniging van Eigenaren "Parkeerplaatsen Wilhelminapaviljoen" gelegen op de Tweede Constantijn Huygensstraat 4 te Amsterdam. De maandelijkse servicekosten voor de parkeerplaats bedragen circa € 24,- per maand. Er is hier sprake van afgekochte erfpacht tot 1 november 2051.

BIJZONDERHEDEN:
- Drielaags benedenhuis van circa 201 m² (meetrapport aanwezig);
- Uniek formaat tuin van circa 123 m² gesitueerd pal op het zuiden;
- Inclusief eigen (inpandige) parkeerplaats op circa 500 m van de woning gelegen;
- Zéér hoogwaardig gerenoveerd in 2016/2017 (o.a. gashaard, Maretti verlichting, Siemens en Gaggenau inbouwapparatuur, eiken houten vloeren, Hotbath inbouwkranen, Piet Boon tegelwerk, hydrofoor etc.);
- Nieuwe fundering;
- Eigen grond;
- 4 slaapkamers, 2 badkamers en een bioscoop;
- O.a. vloerverwarming op de begane grond, souterrain en badkamers;
- Pand met vergunning gesplitst in september 2017 in 4 appartementsrechten;
- Gelegen in de zeer gewilde Helmersbuurt om de hoek van het Vondelpark;
- Nieuwe kozijnen (hout & staal) voorzien van volledig dubbel glas - energielabel C;
- Turn-key oplevering;
- Complete inventaris ter overname (o.a. audio, hanglampen, Miele witgoed en meubels).

High standard renovated three-storey lower house of approximately 201 m² with a unique sized garden of approximately 123 m² located on the south. The property is offered including a private indoor parking lot located approximately 500 m from the property. The house has a spacious and bright living room with luxury open kitchen, 2 bathrooms, a cinema, an isolated garden house, a sunny roof terrace and much more. This beautiful property is located in the popular Helmersbuurt in Oud West at a stone's throw from the Vondelpark.

We proudly present this fully renovated lower house divided over three floors. The property was renovated in 2016/2017. During the renovation, among other things, the foundations have been renewed and a basement with patio has been created. All window frames have been replaced (wood and partly steel) and double glazed. The piping (water, electricity, gas, drains) and central heating installation (Remeha Calenta, 2016) are also newly installed.

Some details of the renovation are 1) beautiful steel interior doors and steel rear (isolated), 2) luxury built-in surface lighting throughout the house (brand Maretti - dimmable and LED), 3) oak floors on all floors (fish bone laid on ground floor) and with (partial) underfloor heating, 4) Siemens and Gaggenau kitchen appliances and pitt cooking, 5) various hotbath fittings, 6) various Sonos sound boxes on all floors, 7) complete cinema with beamer, audio system and large leather armchairs (electrically adjustable), 8) gas fire in the living room.

PARTICULARITIES:
- Three-storey lower house of approximately 201 m² (measurement report available);
- Unique garden size of approximately 123 m² located on the south;
- Including own (indoor) parking lot located approximately 500 m from the house;
- Very high quality renovated in 2016/2017 (including gas fire, Maretti lighting, Siemens and Gaggenau built-in appliances, oak wood floors, Hotbath built-in faucets, Piet Boon tiling, pressurized water etc.);
- New foundation;
- Own ground;
- 4 bedrooms, 2 bathrooms and a cinema;
- O.a. underfloor heating on the ground floor, basement and bathrooms;
- Property with license split in September 2017 in 4 apartment rights;
- Located in the Helmersbuurt around the corner from the Vondelpark;
- New window frames (wood & steel) with fully double glazing - energy label C;
- Turn-key delivery;
- Complete inventory also for sale (including audio, hanging lamps, Miele white goods and furniture).
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Ground-floor apartment
Building type
Apartment/apartment block
Type of construction
Existing property
Year of construction
1904
Under construction
No

Details

Facilities
Mechanical ventilation system, Sliding (patio) doors, TV cable
Location
On a quiet road
Open porch
Yes
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No

Surface Area and Volume

Floor space
201 m²
Volume
773 m³

Layout

Number of rooms
6
Number of bedrooms
5
Number of floors
3

Insulation and heating Insulation and heating

Insulation Forms
Double glazing
Heating type
Boiler, Partial floor heating, Gas fireplace
Hot water installation
Boiler, Electric boiler (owned)
Boiler year of construction
2016
Boiler type
HR Remeha Calenta
Boiler ownership
Freehold property

Outside Area

Garden type(s)
Backyard
Main garden area
123 m²
Main garden at the back
No
Landscape main garden
South
Total area
123 m²

Parking

Facility
Parking garage

Storage space

Number
1
Insulation Forms
Double glazing
Surface area
16 m²
View all features

All photos

Map Eerste Helmersstraat 195hs+PP Amsterdam

To Eerste Helmersstraat 195hs+PP Amsterdam
5 minutes walking distance 5 minutes bicycle distance

Share this property