previous | next

Fred Petterbaan 23 AMSTERDAM

Save property
This apartment is sold

Description

Zeer licht en groot familiehuis, gelegen in het gewilde Oostelijk Havengebied. Deze riante serre-woning is ontworpen door het bekende architectenbureau Claus en Kaan. Een bijzondere stadswoning met een verrassende indeling, vrij uitzicht en met een totale woonoppervlakte van 170 m2 (exclusief 27 m2 garage en 35 m2 buitenruimte).

** For the English translation please download the sales brochure or check the English version of Funda/our website **

Het ontwerp is gericht op privacy, rust en ruimte. Parkeergarage aan huis met de mogelijkheid twee auto’s te parkeren. De woonverdieping is ruim (63 m2) en heeft een extra hoog plafond van maar liefst 3,20 m met aan de achterzijde de keuken waar een serre (hoogte circa 6 m) zorgt voor een mooie lichtinval. Verder zijn er drie grote slaapkamers, twee badkamers en een slaap-/werkkamer op de begane grond. De luxe opbouw is gerealiseerd in 2008. In 2017 is een verbouwing gerealiseerd (onder andere vloeren, toilet, wasruimte en slaapkamers).

Kortom, een unieke en moderne gezinswoning met heel veel leefruimte, ook buiten op de beide dakterrassen. Dit type woning komt zelden op de markt!

INDELING
Begane grond:
Entree, gang, slaap-/werkkamer aan de voorzijde. Deze kamer is behalve als slaapkamer ook uitermate geschikt als kantoor of praktijk aan huis of bijvoorbeeld voor een inwonende au-pair. Daarachter een inpandige berging/garderobe die eventueel ruimte biedt tot het creëren van een extra badkamer. Aan de achterzijde bevindt zich de toegang tot de garage met parkeerruimte voor fietsen en twee auto’s.

Eerste verdieping:
Hal, toilet met fontein, ruime woonkamer met woonkeuken. De grote, hoge ramen in de woonkamer aan de voorzijde bieden vrij uitzicht. Aan de achterzijde bevindt zich een riante woonkeuken met serre. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur (Miele, Siemens en Bosch) en andere gemakken. Door de hoogte en het vele licht is dit een heerlijke ruimte. Een breed opgezet trappenhuis geeft toegang tot de tweede verdieping.

Tweede verdieping:
Overloop, twee ruime slaapkamers, badkamer, toilet, wasruimte en patio. De slaapkamer aan de voorzijde is thans opgesplitst in twee kamers door middel van een kastenwand met aan de ene zijde een inloopkast en aan de andere zijde een slaapkamer. De badkamer is voorzien van dubbele wastafel, inloopdouche en ligbad. Verder is er een apart toilet en een wasruimte met plaats voor een wasmachine en droger. Tevens bevindt zich hier het luchtventilatiesysteem. De patio ligt op het zuiden, heeft alle privacy en is 14 m2 groot.

Derde verdieping:
Hier bevindt zicht de grootste slaapkamer van 23 m2. De dakopbouw is middels een kastenwand opgedeeld in een inloopkast en een slaapgedeelte. Op deze verdieping bevindt zich een tweede luxe badkamer met daglicht en is voorzien van wastafelmeubel met spiegelkast, toilet en inloopdouche met rainshower. Door middel van een schuifpui is deze schitterende ruimte aan de voorzijde over de volle breedte te openen. Hier ligt het tweede dakterras van 21 m2 met uitzicht over het Rietlandpark en in de verte het IJ. Het groene dak is begroeid met sedum planten.

ALGEMEEN
- Woonoppervlakte 170 m2, inhoud 621 m3 (conform meetinstructie);
- gebouwd in 2000;
- erfpacht: AB1994, de canon is afgekocht tot en met het einde van het tijdvak zijnde 31 mei 2048. De overstap naar eeuwigdurende erfpacht is door verkoper aangevraagd onder gunstige voorwaarden;
- volledig geïsoleerd;
- verwarming en warm water middels stadsverwarming;
- mechanisch gebalanceerd lucht ventilatiesysteem met warmteterugwinning (2017) aanwezig;
- kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie A, nummer 7921, groot 78 centiare;
- oplevering in overleg.

LIGGING
Wonen in één van de mooiste buurten van Amsterdam op loopafstand van het centrum. Het Oostelijk Havengebied was ooit een belangrijke haven en werd rond 2000 ontwikkeld tot een echte Amsterdamse stadswijk. Nu is het een van de meest gewilde buurten van de stad. Door haar maritieme geschiedenis heeft het gebied een heel eigen karakter. De moderne architectuur trekt wereldwijd belangstellenden. Nieuwbouw, oude havengebouwen, originele kades en tussengelegen water wisselen elkaar af. Het deel dat ooit overslaggebied was met goederensporen is tegenwoordig het kindvriendelijke Rietlandpark, open, met veel groen, speel- en sportvoorzieningen. Het park is als het ware de entree van het Oostelijk Havengebied vanuit de binnenstad. Slechts het spoor van tramlijn 7 ligt er nog.

De Fred Petterbaan is een autovrije straat met alleen een trottoir en een fietspad en een park voor de deur. Op geringe loopafstand van de woning zijn diverse winkel- en wijkvoorzieningen, zoals het winkelcentrum Brazilië, basisscholen, kinderdagverblijven, sportcentra, een biologische markt, diverse traiteurs, het KNSM-eiland, restaurants, cafés, terrassen, etc. Openbaar vervoer is dichtbij en ruimschoots aanwezig: de tramhaltes van lijn 26 (frequent en direct naar Centraal Station) en lijn 7 (rijdt o.a. langs Artis, Carré, Museumkwartier, Leidseplein, etc.). Om de hoek stoppen een aantal buslijnen. Binnenstad en CS zijn ook snel te bereiken met de fiets. Met de Piet Heintunnel nabij is per auto de ontsluiting naar de stadsring A10 uiterst gemakkelijk. Voor boten zijn er in dit voormalig havengebied aanlegmogelijkheden genoeg. De kades fungeren ook als perfecte wandel of hardloop route.

BIJZONDERHEDEN
- Zelfstandig woonhuis, eigen entree aan de straat;
- fantastisch ruime woonkamer van 63 m2 met hoge plafonds;
- vier slaapkamers, ruimte voor kantoor of praktijkruimte;
- twee badkamers;
- twee dakterrassen, respectievelijk 14 m2 en 21 m2;
- op elk moment van de dag een terras in de zon als in de schaduw;
- zeer koel en stil huis;
- parkeergarage direct aan de woning met twee eigen parkeerplaatsen;
- gebouwd in 2000, dus moderne bouw, goed geïsoleerd en voorzien van dubbel glas;
- gevel van de woning is opgebouwd met baksteen, op de hogere verdiepingen zijn buitenzijdes deels bekleed met houtdelen Western Red Ceder;
- onderhoudsvrije hoogwaardige aluminium kozijnen;
- garagebeheer en onderhoud zijn onderdeel van een actieve en financieel gezonde VVE; de servicekosten bedragen € 23,-- per maand;
- winkelcentrum Brazilië op 100 meter afstand van de woning;
- direct te betrekken, woning bevindt zich in goede staat van onderhoud.
Read full description

Features

Transfer

Service costs
€   23 p/m
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Mid-terrace
Construction type
Existing property
Year of construction
2000
Roof covering
flat roof
Roof material
bituminous roofing

Surface Area and Volume

Usage area Living
170 m²
Building-related outside
50 m²
Gross volume
621 m³
Lot size
78 m²

Layout

Total number of rooms
5
Number of bedrooms
4
Number of bathrooms
2
Facilities
roof window, sliding (patio) doors, TV cable, mechanical ventilation system

Energy

Energy rating
Klasse A
insulation
fully insulated, double glazing
Heating type
heat recovery installation, district heating
Hot water
district heating

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
A
Lot
7921
Surface area
78 m²
Ownership structure
Leasehold
Lease expires
2048-05-30

Outside Area

Location
Unobstructed views, By a park
Garden type
Patio/atrium
Garden
Well maintained, south, 5.08 x 2.76 m
Surface area
14 m²
Accessible via back
no

Garage

Type of garage
Garage
Capacity
2
Facilities
voorzien van elektra

Parking

Type of parking
Paid parking
View all features

All photos

map Fred Petterbaan 23 AMSTERDAM

to Fred Petterbaan 23 AMSTERDAM
5 minutes walking distance 5 minutes bicycle distance

Share this property