Previous | Next

Jan Luijkenstraat 4huis Amsterdam

Save property
This apartment is Purchased

Description

GEZINSHUIS MET VRIJ UITZICHT OP TUINEN RIJKSMUSEUM EN STADSTUIN AAN ACHTERZIJDE

Dit monumentale benedenhuis (266m2) aan de Jan Luijkenstraat 4hs strekt zich uit over 3 etages: souterrain, beletage en 1e verdieping. Dit is een autoluw deel van het Museumkwartier, tussen het Rijksmuseum, de Stadhouderskade en de PC Hooftstraat. Vanuit de serre heb je vrij uitzicht op de tuinen van het Rijksmuseum. Aan de achterzijde biedt een achterom toegang tot de intieme stadstuin van ca 43m2.

Kinderen grootbrengen in het kloppende culturele hart van Amsterdam? Hier kan het! Dit deel van het Museumkwartier is verrassend rustig; auto’s en toeristen kiezen doorgaans een andere route. Op deze plek kunnen bewoners via een eigen achterom in de tuin hun fiets stallen, terwijl er voor de deur vaak nog voldoende parkeerplaatsen (met vergunning) beschikbaar zijn. Als je die al nodig hebt, want het Vondelpark ligt op steenworp afstand en het openbaar vervoer heeft haltes naar alle windstreken, dankzij de nabijheid van culturele trekpleisters als de musea en het Concertgebouw. Alles wat je nodig hebt is overigens in de nabijheid, van kinderopvang en gerenommeerde lagere en middelbare scholen tot hoger en universitair onderwijs. Voor de verse boodschappen ligt ‘de Albert Cuyp’ maar een paar fietsminuten verderop. Ook liefhebbers van de culinaire top, een bruine kroeg of rustig terras komen op loopafstand aan hun trekken.

Dit deel van het pand ademt nog de grandeur van de vorige eeuwwisseling, met veel karakteristieke details, zoals marmeren entree, glas-in-loodramen, visgraatparket en kamers ensuite. Dit betekent overigens niet dat het huis instapklaar is; er zal nog wel wat werk verzet moeten worden om de keuken, sanitaire voorzieningen en de tuin aan te passen aan de huidige eisen. Een snelle blik op een schets van een mogelijke indeling leert dat 5 slaapkamers en 3 ruime badkamers met gemak kunnen worden ingepast, waarbij de beletage dan over de volle lengte (ruim 15 meter) als leefruimte benut wordt. De huidige beletage valt op door de hoge plafonds en de gedetailleerde afwerking van originele elementen in de schouwen, deuren, lambrisering en vloeren.

Het onderliggende souterrain is afgesloten van de beletage met een klassieke deur. Via een houten trap kom je in de hal beneden. Het souterrain heeft ruime stahoogte, maar is niet gestoffeerd. Het souterrain is vrijwel helemaal open en op dit moment ingericht als bibliotheek. Dankzij de ramen en inbouwspots is het hier verrassend licht. Daarnaast zijn er nog 2 aparte kamers, die als technische ruimte en berging gebruikt worden. In de volgende fase zullen hier zeker nog sanitaire voorzieningen ingebouwd moeten worden.

Een royale trap, met rijk gedecoreerde leuningen en pilaren, leidt vanuit de centrale entree naar de 1e verdieping. Deze heeft dezelfde indeling als de begane grond, maar met een soberder uitvoering. Groot pluspunt is hier de serre aan de voorzijde, met vrij uitzicht over de klassieke tuinen van het Rijksmuseum. Wie zou hier niet wakker willen worden?

Aan de achterzijde van deze verdieping ligt de masterbedroom met balkon en rechtstreekse toegang tot de ruime, zij het gedateerde, badkamer ensuite, met toilet, bad en 2 wastafels. Vanuit de hal is de 2e badkamer bereikbaar, met inloopdouche, toilet en wastafel. Ook deze voorzieningen vragen op zijn minst om modernisering.
Is er aan de voorzijde van deze locatie al sprake van een uniek uitzicht op de klassieke tuinen van het Rijksmuseum, aan de achterzijde ligt een al even schaars goed: een afgesloten tuin. Deze vraagt om een nieuwe inrichting, maar heeft - als bijzondere toegift - een eigen achterom vanaf de Stadhouderskade.

CV installatie is uit 2000.

Huidige indeling Gezinshuis
Beletage:
- Entree met witmarmeren hal, doorlopend tot de keuken aan de achterzijde van het pand.
- Riante trap naar 1e verdieping
- Keuken in rvs, tegelvloer, met toegang tot het terras
- Kamer ensuite, met originele schuifdeuren en tussenkasten. Schouw in voor- en achterkamer. Openslaande deuren naar het terras.
- Toilet met fontein
- Vanaf het terras trap naar de afgesloten stadstuin.

1e verdieping:
- Vanuit de hal via royale vaste trap toegang tot alle slaapkamers en de doucheruimte
- Masterbedroom met openslaande deuren naar het balkon aan de achterzijde.
- Slaapkamer met serre aan de voorzijde en toegang tot zijkamer.
- De zijkamer kan desgewenst ook ingericht worden als walk-in-closet.

Souterrain
- Bereikbaar via deur op de begane grond en houten trap naar een hal.
- Grote bibliotheek (4 x 12,35m)
- Technische ruimte
- Bergruimte

Separaat zijn schetsen uitgewerkt van een mogelijk toekomstige indeling. Uw makelaar zal de mogelijkheden graag toelichten.

Deze informatie is door ons met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de VBO voorwaarden.
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Ground-floor apartment
Building type
Apartment/apartment block
Type of construction
Existing property
Year of construction
-1906
Under construction
No

Details

Facilities
Alarm system
Location
In a residential neighbourhood, Unobstructed views
Open porch
No
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No

Surface Area and Volume

Floor space
266 m²
Volume
934 m³

Layout

Number of rooms
9
Number of bedrooms
5
Number of floors
3

Insulation and heating Insulation and heating

Heating type
Boiler
Hot water installation
Boiler
Boiler year of construction
2000
Boiler type
Combi
Boiler ownership
Freehold property

Parking

Facility
Paid parking
View all features

All photos

Map Jan Luijkenstraat 4huis Amsterdam

To Jan Luijkenstraat 4huis Amsterdam
5 minutes walking distance 5 minutes bicycle distance

Share this property