Previous | Next

Maarten Harpertszoon Trompstraat 22HS Amsterdam

Save property
This apartment is Purchased

Description

Uitzonderlijk sfeervol en ruim dubbel benedenhuis met hoge plafonds in de Maarten Harperstszoon Trompstraat, volgens velen de mooiste straat van de Baarsjes. Zowel van binnen als van buiten zeer karakteristiek en gelegen op eigen grond. Het dubbelbrede appartement beslaat de begane grond en het souterrain. De woning is onder architectuur verbouwd (2007, 2013)

Mocht deze eerste aankondiging nog niet voldoende zijn, dan overtuigt de beschrijving van de woning door de huidige eigenaresse zeker! Hieronder haar ervaring.

"Wij zoeken nieuwe levenspartners voor het huis waar wij 16 jaar met zoveel plezier hebben gewoond! Voor ons gezin is dit altijd een ideaal huis geweest. Waarom voelt ons huis zo speciaal? Door de enorme charme van het huis waardoor je je omringt voelt door schoonheid: van de hoge plafonds, tot de door een architect ontworpen trap, de geloogde ensuite-deuren en de prachtige belle epoque gevel. Door de eigenzinnig indeling en de ruimte met veel verschillende plekjes om te zitten: open en toch voelt het geborgen. Door de perfecte ligging: overal cafeetjes en restaurants en winkeltjes, maar toch in een echte, rustige woonstraat waar je de buren kent. En drie speeltuinen en het levendige Erasmuspark binnen loopafstand. Door de brede stoepen die ruimte laten voor een bankje voor de deur en waar de kinderen kunnen spelen op straat. Door het koele, stille souterrain met de dikke muren waar je altijd ongestoord slaapt. Door de unieke hoeveelheid bergruimte die het leven zo comfortabel maakt. En natuurlijk de mediterraan aanvoelende binnentuin. Kortom met pijn in het hart gaan wij weg, maar wij gunnen een nieuw gezin of stel net zoveel woonplezier als wij hadden, en we gunnen het huis fijne nieuwe bewoners om te koesteren!"

Hoe is dat sfeervolle woongenot verdeeld?

Op de begane grond vindt u een living van maar liefst 85 vierkante meter. Deze ruimte is grotendeels opengebroken waardoor de ruimte oogt als een spectaculaire loft, maar doordat de originele en-suite deuren behouden zijn, heeft deze ruimte niets aan karakteristieke details verloren. Via uw eigen entree komt u binnen in de vestibule, met haar 4,5 meter hoge plafond en lambrisering.

Op de woonetage vindt u verder een zeer ruime gangkast, een toilet, de open keuken, de eetkamer, een zitkamer en een ruimte die te gebruiken is als studeerkamer. In de eetkamer kunt u genieten van de volle 8,5 meter breedte van het huis. Door de bijzondere, speelse indeling en de mogelijkheid schuifdeuren open of dicht te zetten is er zowel veel openheid als ook de mogelijkheid tot veel privacy. Via openslaande deuren bereikt u de besloten stadstuin van ongeveer 30 vierkante meter.

Via de unieke, handgemaakte trap bereikt u het souterrain. Hier valt licht binnen via drie dubbele ramen en een hardglazen raam in de bovenvloer. Binnenkort worden overigens ook nog een tweede hardglazen raam in die bovenvloer aangebracht voor nog meer licht in het souterrain!

In dat souterrain vindt u een ruime badkamer met douche, tweepersoons ligbad en wastafel en het slaapgedeelte. Het slapen is flexibel in te delen. Op dit moment is er gekozen voor een grote slaapkamer, een kleine slaapkamer en een derde slaapkamer die nu wordt gebruikt als inloopkast. Alle wanden zijn echter te verwijderen waardoor een andere indeling mogelijk is. In het souterrain is ook een zeer ruime berging waar de wasmachine en droger staan en de cv-ketel (HR 2003) hangt. Als u minder berging nodig heeft, is deze ruimte ook te converteren tot woonruimte door het nu afgesloten kozijnen voor raam en deur weer te openen.

In het gehele souterrain (met uitzondering van de berging) ligt een prachtige tegelvloer. Desgewenst kan deze tegelvloer ook verwijderd worden om de volledige hoogte van het souterrain van 200 cm onder de balken en 220cm tussen de balken te verkrijgen. De gehele ruimte is voorzien van mechanische ventilatie en veel lichtpunten waardoor het prettig toeven is.

Nog een luxe extra: de keuken is nagelnieuw! Geplaatst maart 2019 en in modern uitgevoerd: mat wit, greeploze ladekasten en met maar liefst een zes meter lang werkblad in composiet. De keuken is van alle gemakken voorzien: een Quooker flex, een zeer luxe stoomoven van AEG, AEG-vriezer, AEG-gasbrander plus Bosch Koelkast en natuurlijk een AEG vaatwasser.

Ligging:
Deze ruime benedenwoning, met groot souterrain en heerlijke patio ligt in een rustig straatje midden in de meest bruisende woonwijk van Amsterdam. De Baarsjes zit vol met leuke winkeltjes, cafeetjes en restaurants. In de nabije omgeving liggen het Erasmuspark, Vondelpark en Rembrandtpark, allemaal op steenworp afstand. Verder wandel je zo de mooie Jordaan in of pak je via de Ten Katemarkt een hapje en een filmpje bij De Hallen. De nabije Admiralengracht biedt ruimte voor uw eigen bootje, waarmee u de grachten gemakkelijk kunt bereiken.

Het pand is gelegen in een zeer geliefd stukje van De Baarsjes (Stadsdeel West) in de Maarten Harpertszoon Trompstraat met zijn statige huizen en brede stoepen. De indrukwekkende voorgevel van het gehele bouwblok valt onder het beschermende toezicht van Monumentenzorg. Vlakbij zijn praktische en leuke winkelstraten: De Clercqstraat, Jan van Galenstraat, Jan Evertsenstraat en de Kinkerstraat. De laatste jaren komen er voortdurend hippe cafés en restaurants bij (o.a. Wijncafé Partisan, Faam, Radijs, Cook en Bar Spek), en prettige (eet)winkels zoals bijvoorbeeld Stach.

De Jordaan en het Centrum liggen op slechts 5 minuten fietsen; NS Stations CS en Sloterdijk zijn ook te bereiken binnen 10 minuten fietsen. Op loopafstand van de woning zijn zowel het Erasmuspark met het koffietentje Terrasmus, waar vaak culturele activiteiten zijn, als het Rembrandtpark. Ook voor kinderen is het een ideale buurt: er zijn verschillende basisscholen, heel veel goede speeltuinen en meerdere kinderboerderijen op loopafstand.

Let op. Alle gegevens worden vrijblijvend verstrekt, maatvoering op basis van NEN 2580. In de maatvoering woonoppervlak is mede opgenomen de berging in het souterrain. Hoogtemeting in het souterrain tussen de balken.
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Apartment on two lower floors
Building type
Apartment/apartment block
Type of construction
Existing property
Year of construction
1914
Under construction
No

Details

Facilities
TV cable
Location
On a quiet road, Sheltered location, In a residential neighbourhood
Open porch
No
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No
Roof covering
Combination roof
Roof material
Roof tiles, Bituminous roofing

Surface Area and Volume

Floor space
172 m²
Volume
460 m³

Layout

Number of rooms
4
Number of bedrooms
2
Number of floors
2

Insulation and heating Insulation and heating

Insulation Forms
Part double-glazed
Heating type
Boiler
Hot water installation
Boiler
Boiler year of construction
2003
Boiler gas/oil
gas
Boiler ownership
Freehold property

Outside Area

Garden type(s)
Backyard

Parking

Facility
Paid parking

Storage space

Number
1
View all features

All photos

Map Maarten Harpertszoon Trompstraat 22HS Amsterdam

To Maarten Harpertszoon Trompstraat 22HS Amsterdam
5 minutes walking distance 5 minutes bicycle distance

Share this property