Previous | Next

Ruyschstraat 27II-III Amsterdam, Oost

Save property
This apartment is Purchased

Description

Met respect voor originele details, stijlvol gerenoveerd, royaal opgezet dubbel bovenhuis (160 m²) met eigen opgang vanaf de straat, hoge plafonds en dakopbouw met dakterras.

Aan een van de breedste straten in de Weesperzijde-buurt in Oost ligt, op de rand van het stadscentrum, dit heerlijke 6-kamer appartement, om de hoek bij het fameuze literaire café De Ysbreeker met het gigantische lommerrijke terras met uitzicht op de rivier de Amstel. De Ruyschstraat is vernoemd naar de vermaarde Nederlandse anatoom, dierkundige en botanicus Frederik Ruysch (1638-1731). Bekend uit de Ruyschstraat zijn Hartog's Volkoren Bakkerij, een bakkerij die sinds 1896 louter volkorenbrood bakt Ook zeer bekend, het net geopende eetcafé Loetje, met de lekkerste biefstuk in Amsterdam en omstreken. In het verlengde van de Ruyschstraat ligt de Ceintuurbaan, de levensader van de volksbuurt "de Pijp" met een diversiteit aan kroegjes en barretjes en natuurlijk de befaamde Albert Cuyp dagmarkt.

Indeling:
Begane grond:
U komt de woning binnen via uw eigen voordeur op de begane grond. Vanaf de stoep stapt u in, via twee Belgische hardstenen traptreden, de portiek binnen en opent de statige grachtengroene paneeldeur. Het kleine halletje is voorzien van vier grote wit marmeren vloerplaten en de luie houten traptreden, geflankeerd door sier-smeedijzeren trapspijlen, leiden u naar boven via de overloop op de 1-e verdieping naar de 2-e verdieping.

Tweede verdieping:
Aan de gang bevinden zich de wc met fontein, de ruime meter- en stoppenkast en de trap naar boven. Binnen komend in de zitkamer valt meteen op hoe licht de woning is. De hoge plafonds, het doorzon effect wanneer de suitedeuren open staan en de brede straat aan de voorzijde en diepe tuinen aan de achterzijde dragen allen bij aan een zeer prettige lichtinval. Twee zwarte natuurstenen schoorsteenmantels, alle gerestaureerde originele paneeldeuren, de suitedeuren met schuifpanelen en de eiken visgraatparketvloer met wengé bies herinneren aan tijden van weleer. Via het wuifbalkon met sierlijk krullende uitvalbeveiling kunt u nog net het water in de Amstel zien.

De bijgetrokken zijkamer fungeert als mini-bibliotheek om 's winters fijn terug te trekken met het nieuwste boek van Tommy Wieringa of gewoon met het dagblad het Parool.

Ook de zijkamer aan de tuinzijde is bij de achterkamer getrokken en daar is een prachtige lindegroene hoogglans designkeuken geplaatst, gezellig openend naar de eetkamer. De keuken is voorzien van een stoer zwart gezoet granieten werkblad en beschikt over heel veel bergruimte; handige pannenlades en hoge keukenkasten oplopend tot het plafond. Daarnaast is er een keur aan A-kwaliteit inbouwapparatuur waaronder een hoge ijskast met twee flinke vriesladen, een hete luchtoven en een combi-oven, een hoge vrieskast met 5 flinke laden, een afwasmachine, een quooker met een horeca-kraan en een gigantische SMEG gasfornuis met oven en een 5 pits gaskookplaat inclusief een wokbrander. Beslist een keuken ontworpen voor een groot gezin of in ieder geval ontworpen voor een echte gourmand.

Derde verdieping:
Aan de overloop bevindt zich de wasmachine/drogerkast separaat van de badkamer. De klassieke badkamer heeft een dubbelhard gebakken zwart/wit geblokte plavuizenvloer en traditionele witte wandtegels en is ruim opgezet. Het daklicht geeft natuurlijk licht; hoe fijn bij het aanbrengen van make-up. De dubbele wastafel zorgt ervoor dat er niet gedrongen wordt bij het tandenpoetsen en er is een tweede wc voor de nachtelijke pitstop. De inloopdouche is prettig voor het snelle afsproeien in de ochtend en het ligbad is heerlijk om in te duiken in de vooravond. De grote slaapkamer aan de voorzijde beschikt over een flinke inbouwkledingkast met schuifdeuren. Ook de logeerkamer heeft een vaste kast en de grote slaapkamer aan de achterzijde heeft toegang tot een inloopkast.

Vanuit de overloop is er een vaste trap naar de dakopbouw. Hier is ook toegang tot een bergvliering. In de dakopbouw is een fontein geplaatst om uw bierglazen te kunnen spoelen om komende zomer lange dagen door te brengen op het vergunde dakterras (ca. 12 m²) met fenomenaal uitzicht op de daken van de Weesperzijde en het stadscentrum; ziet u zich hier al wonen ?

NB Eigen grond !


Deze vrijblijvende verkoopinformatie is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden.

Hoewel wij met de grootste zorgvuldigheid dit object hebben laten inmeten, voldoet deze wellicht niet aan de NVM Meet- instructie Gebruiksoppervlakte Woningen. Aspirant-kopers worden ten alle tijde uitdrukkelijk uitgenodigd om de oppervlakte van het object op/na te meten en een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Mochten zij hiervan af zien dan vrijwaren zij Makelaardij de Nederlanden van alle aansprakelijkheid.

Toelichtingsclausule NVM meet instructie.
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN-2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available at
By date

Construction

Type of house/apartment
Upper-floor apartment
Building type
Apartment/apartment block
Type of construction
Existing property
Year of construction
1890
Under construction
No

Details

Open porch
No
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No
Roof covering
Gabled roof
Roof material
Bituminous roofing

Surface Area and Volume

Floor space
160 m²
Volume
578 m³

Layout

Number of rooms
6
Number of bedrooms
3
Number of floors
2

Insulation and heating Insulation and heating

Heating type
Boiler
Hot water installation
Boiler
Boiler year of construction
2001
Boiler type
Nefit Ecomline HR Excellent
Boiler gas/oil
gas
Boiler ownership
Freehold property
View all features

All photos

Map Ruyschstraat 27II-III Amsterdam, Oost

To Ruyschstraat 27II-III Amsterdam, Oost
5 minutes walking distance 5 minutes bicycle distance

Share this property