Previous | Next

Schokkerjachtdijk 7 Amsterdam

Save property
This apartment is Purchased

Description

Schokkerjachtdijk 7, 1086 VK Amsterdam

Subliem geschakelde watervilla (ca. 191m²), met drie slaapkamers – eventueel uit te breiden tot vijf – en twee badkamers. Het object is gelegen in een park aan de Schokkerjachtdijk (Steigereiland Noord). Het huis heeft aan de achterzijde een uniek uitzicht over het water waarboven een gedeelte van het huis en het terras zweeft. De villa is onder architectuur gebouwd. Vanaf uw eigen aanlegplaats neemt u een frisse duik of vaart u zo naar Durgerdam. Dit is één van de mooiste locaties van IJburg en wordt ook wel het Ibiza van IJburg genoemd: IJ-biza! Rond het kavel van 214m² ligt aan de voet van de dijk ongeveer 350m² gemeentelijk groen. Ontbijten en lunchen kunt u in het zonnetje in de tuin of op het dakterras. Later op de dag kunt u genieten van de ondergaande zon op een van de twee waterterrassen of op het met glas omsloten, windstille balkon.

Bereikbaarheid/ligging:
De woning ligt in het waterrijke deel van Steigereiland, het voorste eiland van de groep Amsterdamse eilanden die samen IJburg vormen. De bijzondere architectuur, waar bewoners vaak zelf een hand in hebben gehad, maakt deze plek echt uniek. IJburg biedt nieuwe trendy cafés en restaurants maar ook een filmhuis, een theater alsmede diverse andere voorzieningen op het gebied van amusement en horeca. Daarnaast is het Diemerpark voor sport en recreatie op loopafstand gelegen. Hier kan men naar hartenlust wandelen, hardlopen, fietsen en skaten. U vindt er een voetbal-, tennis- en hockeyclub, een zeilvereniging en daarnaast heeft het park een eigen strandje. Op het Haveneiland, het eiland direct naast het Steigereiland, bevindt zich een winkelcentrum met onder andere ambachtelijke vers winkels en diverse lunch- en espressobars. En dat alles op loopafstand. De goede, snel bereikbare uitvalswegen (onder andere de ring A10 en A1) zorgen dat de overige stadsdelen binnen afzienbare tijd bereikbaar zijn. Met de auto bent u in 11 minuten op de Zuidas, in 20 minuten bij Schiphol en in 13 minuten bij Amsterdam Centraal Station. Ook is er ruimschoots openbaar vervoer in de nabije omgeving, waaronder een directe tramverbinding met Amsterdam Centraal Station.

Algemeen:
Deze fraai ogende en ruime watervilla, deels boven het water gebouwd, heeft met een zeer transparante uitstraling toch een intieme sfeer. De indeling is speels. De hoge kozijnen, vide en industriële trap zorgen voor een spectaculair lijnenspel. De villa is wit gestuct en beschikt over sjieke antraciet/zwart stalen accenten in het interieur waaronder de trappen en balustrades. De gehele woning is voorzien van vloerverwarming. Op deze zelfbouwkavel heeft ontwerper Thomas de Wit een droomhuis gerealiseerd waarvan op papier én in de praktijk ieder detail door zijn handen ging, van de fundering tot en met de zonnepanelen. Tevens zijn alle verwerkte materialen zijn van topkwaliteit. Door de toepassing van een extreem goede isolatiewaarde in de gevels en daken, energiezuinige verlichting, zonnepanelen en WTW installatie is het een nagenoeg energieneutraal huis. De koper kan zelf nog kiezen uit verschillende alternatieve opties om het huis energieneutraal te krijgen of zelfs energie genererend. Ook voor de inrichting is een breed scala aan ontwerpen en opties aanwezig.

Begane grond:
De begane grond bestaat uit een aantal speels gerangschikte vertrekken, die op verschillende wijze een functie kunnen vervullen. Via de voordeur komt u in de hal die met stalen kozijnen en glas toegang geeft tot de woonkamer en de open keuken. In de hal bevindt zich de meterkast en een separaat toilet met fontein. Naast de entree is een multifunctionele ruimte, te bereiken vanuit de voortuin en binnendoor, die aan de achterzijde toegang geeft tot het zwevende terras. Deze ruimte zou kunnen dienen als bijkeuken, atelier, praktijkruimte of als extra slaapkamer. Onder het zwevend terras kan een lage sloep (90cm) worden aangelegd.

In de lichte keuken bevindt zich de zeer imposante trap. De keuken staat middels een schuifpui in verbinding met de zonnige en besloten voortuin en loopt naar achteren over in een ruimte die als eetkamer zou kunnen dienen. Naast de open eetkamer opent zich de woonkamer met serre die ook, zoals alle vertrekken, aan de achterzijde op de begane grond, toegang geeft tot het zwevende terras en een prachtig uitzicht heeft over het water. Keukenmeubilair en apparatuur is nog naar keuze te plaatsen, de keuken is reeds voorzien van alle aansluitingen. Over de hele verdieping ligt een mooie gevlinderde betonvloer.

Eerste verdieping:
Via een open trap bereikt u de eerste verdieping met grote vide en open leefruimte, zoals alle andere architectonische accenten (scheidingswanden en balustrades), gemaakt van staal en glas: een industrieel ontwerp van Amsterdams design. Via deze open leefruimte op de eerste verdieping (kantoor, living of extra slaapkamer) heeft u toegang tot de afgesloten loggia met schitterend uitzicht over het binnenwater. De loggia is, net zoals alle andere binnenruimtes, voorzien van vloerverwarming. De wanden van de loggia kunnen gedeeltelijk open worden geschoven. Via de overloop komt u in een hal die toegang geeft tot de ruime en zeer lichte badkamer en twee ruime slaapkamers aan de achterzijde. De luxe badkamer is voorzien van inloopregendouche, ligbad en dubbele houten wastafelmeubel met HI-MACS wastafels en hoogwaardig Italiaans RVS inbouw sanitair. Op de gehele verdieping ligt een sfeervolle mortex gietvloer. Ook de wanden van de natte ruimtes in het hele pand zijn in subtiele kleurstellingen met mortex bekleed.

Indeling tweede verdieping:
Een open trap leidt naar de master verdieping: een zeer ruime, lichte slaapkamer en open badkamer met inloopregendouche, HI-MACS wastafel en toilet. Ook op deze verdieping een exclusieve mortex gietvloer met vloerverwarming, dimbare inbouwspots en een dakterras. Toegang tot het op het zuidoosten gelegen ruime dakterras met geweldig uitzicht over de omgeving, het park en het Markermeer. De open badkamer kan eventueel worden afgescheiden van de slaapkamer door middel van een kastenwand. Het dakterras kan worden uitgebreid tot volledige dakoppervlak rondom. Op het dak van bovenste verdieping liggen 10 zonnepanelen. Het aantal zonnepanelen is uit te breiden tot 22 panelen.

Bijzonderheden:
- Woonhuis ca. 191m² (NEN2580 meetrapport aanwezig).
- Perceel 214m²
- Grote privé parkeerplaats voor 2-3 auto’s op eigen terrein (zeer zeldzaam in Amsterdam) en ruimte voor privé-laadpaal
- Luxe overhangend dek boven water met een ligplaats voor een boot en gemakkelijke
zwemmogelijkheden, ideaal voor kinderen en wateractiviteiten
- Groot essenhouten dakterras met waanzinnig uitzicht over het water
- Alle vertrekken led-inbouw spots voorzien van dimmers
- 10 stuks zonnepanelen (uit te breiden naar 22 stuks)
- Alle deuren en kozijnen aan buitenzijde van premium Reynaers aluminium met driedubbel
glas
- Nieuwbouw uit 2020
- Erfpacht: AB2000, het huidige tijdvak loopt tot en met 31 augustus 2067, de canon bedraagt
€ 5.594,44 per jaar met een 1 jaarlijkse canonaanpassing (eerstvolgende op 31 augustus 2020). Vast te leggen voor 10/25/50 jaar. Ook optie tot volledig afkopen (aanvraag is ingediend bij gemeente Amsterdam).
- Wonen op een schitterende buitenlocatie aan het water.
- Directe tramlijn naar centraal station op enkele minuten loopafstand van de woning.
- Oplevering in overleg, kan per direct.


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Villa
Building type
House sharing wall
Type of construction
Existing property
Year of construction
2020
Under construction
No

Details

Facilities
Sliding (patio) doors, TV cable, Mechanical ventilation system
Location
Unobstructed views, In a residential neighbourhood, By a waterway, On a quiet road
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No
Roof covering
Flat roof
Roof material
Bituminous roofing

Surface Area and Volume

Floor space
191 m²
Lot
214 m²
Volume
707 m³

Layout

Number of rooms
6
Number of bedrooms
4

Insulation and heating Insulation and heating

Insulation Forms
Fully insulated
Heating type
Heat recovery installation, Full floor heating, District heating

Energy rating

Energy rating
A
End date energy label
ma 03/12/2029

Land registry details

Surface area
214 m²

Outside Area

Garden type(s)
Sun terrace, Front garden, Backyard, No garden
Main garden area
1 m²
Main garden at the back
No

Parking

Facility
op eigen terrein
View all features

All photos

Map Schokkerjachtdijk 7 Amsterdam

To Schokkerjachtdijk 7 Amsterdam
5 minutes walking distance 5 minutes bicycle distance

Share this property