Previous | Next

Seranggracht 40 Amsterdam

Save property
This apartment is Purchased

Description

WONEN AAN HET WATER

Direct te betrekken 3-kamerappartement van 62 m2 met zonnig terras (9 m2) en lift, veel licht en een weids uitzicht op het water van de IJhaven.

De Seranggracht is een autoluwe tussengracht op het Java-eiland, die het IJ en de IJ-haven verbindt. Door de grote raampartijen van vloer tot plafond biedt het appartement vanuit de woonkamer een schitterend uitzicht op het water en veel lichtinval.

INDELING:
De entree van het complex is aan de Seranggracht, het appartement zelf ligt aan de Javakade. Via de hoofdentree met de lift of het trappenhuis naar de tweede verdieping.

2e verdieping:
Entree woning, royale hal met intercom, separaat toilet met fontein. De woonkamer heeft een open eetkeuken en een vrij uitzicht op het water. De keuken heeft greeploze kastdeuren, en is voorzien van diverse inbouwapparatuur.
Er is een ruime inpandige berging met grote inbouwkast en aansluiting voor wasmachine en droger. De moderne badkamer is voorzien van een ruime douche en een wastafel. De twee slaapkamers liggen aan de rustige binnentuin (noordzijde). In de grootste slaapkamer is een wand brede inbouwkast gebouwd. Door de gehele woning ligt een eikenhouten vloer.
Het terras grenst aan de woonkamer en vormt middels de grote ramen en houten vloerdelen één geheel. De afmeting van het terras is 9 m2, de ligging is op het zuiden. In de onderbouw is nog een ruime (fietsen)berging.


OMGEVING
Het Java-eiland is ontwikkeld als de grachtengordel van de toekomst, gevarieerde woningbouw aan het water met onvervalste Amsterdamse dwarsgrachten en groene binnentuinen. De Bogortuin ligt op steenworp afstand, dit is een ruim grasveld met een brede trap die uitkomt in het water. In de zomer wordt hier veel gezwommen en gepicknickt. De woning bevindt zich eens in de 5 jaar in het hart van het nautische evenement SAIL Amsterdam, met prachtige uitzichten vanaf het terras.
Het Java-eiland heeft een ideale ligging aan de rand van de binnenstad. Overal dichtbij, maar toch weg van de drukte. De markante Jan Schaeferbrug geeft de ideale verbinding naar de uitvalswegen en met het centrum van Amsterdam. De ligging is zeer centraal, op fietsafstand van het centrum en centraal station, op loopafstand van het openbaar vervoer (bus en tram) en met de auto is er een goede bereikbaarheid naar de ringweg A-10, afslag S114 en de Piet Heintunnel.

In de directe omgeving liggen onder andere het winkelcentrum Brazilië, het Lloyd Hotel, diverse basisscholen, sportfaciliteiten, uitgaansgelegenheden zoals Muziekgebouw aan ’t IJ, club Panama en restaurants HappyHappyJoyJoy, Pata Negra en The Harbour Club Oost.


PARKEREN
Parkeren kan voor de woning, middels een parkeervergunning (vergunninggebied Oost-7), geen wachttijd. In de directe omgeving is betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00u. tot 24.00u. Voor meer informatie kijk op de website van de gemeente Amsterdam. Ook worden er met regelmaat parkeerplaatsen in de kelder van het gebouw te koop of te huur aangeboden.


OPENBAAR VERVOER
Tramlijn 10 vormt de verbinding van het Oostelijk Havengebied met de Sarphatistraat (het oostelijk deel), bus 65 naar de Amstel, Weteringschans en Leidseplein (het zuidelijk deel) van de binnenstad en de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West.
Buslijn 48 verbindt het Java-eiland met het Centraal Station en Station Sloterdijk.


BIJZONDERHEDEN:
- NEN 2580 meetrapport en plattegrond aanwezig
- Vrij uitzicht op het water
- Terras (9 m2) op het zuiden
- Goed onderhouden en instapklaar
- Veel lichtinval
- Lift aanwezig
- Berging in de onderbouw
- Volledig geïsoleerd, dubbel glas (HR+), mechanische ventilatie en stadsverwarming
- Afgekochte erfpacht tot 1 februari 2047
- Gezonde en actieve VvE
- Servicekosten 158,- euro per maand
- Parkeervergunning direct te verkrijgen
- Mogelijkheid tot aanleg van een bootje
- Oplevering in overleg, voorkeur verkopers 1 juni 2018


ENGLISH VERSION BELOW

==========================================================================

WATERFRONT LIVING

Starter home of 62 m2 with two bedrooms and sunny terrace (9 m2), elevator and great waterviews of the IJhaven.

The Seranggracht is a small canal on Java eiland, which connects the IJ and the IJ harbour. The large windows from ceiling to floor gives a beautiful view at the water and a lot of daylight.


LAY-OUT
The main entrance of the building is situated at the Seranggracht, the appartment is located on the Javakade. The appartement is accessible with the elevator or the stair case to the second floor.

2nd floor:
Entrance, hallway with intercom, toilet with sink. Spacious living room with a fully equipped open kitchen. Large storage room with build-in cabinet and connection for washing machine and dryer. Bathroom with shower and sink. The two bedrooms are situated at the quiet inner garden. The biggest bedroom is provided with a build-in closet. The apartment is provided with an oak wood floor. The terrace is connected to the living room and is 9 m2, situated towards the south.
In the basement is a large storage room which is also suitable for bikes.


SURROUNDINGS
Java eiland is developed as the canal area of the future, variety of constructions at the waterfront, small canals and green inner gardens. Around the corner you find the Bogortuin, a spacious public park with staircase into the water, which is used for picknicking, swimming and sunbathing during summer. Once every 5 years, the apartment is in the heart of nautic festival SAIL Amsterdam. Java eiland is ideally located, close to many facilities but in a quiet area.
The prominent Jan Schaefer bridge is an ideal connection to the city center of Amsterdam and to the high way. Also by car there is a good accessibility to the ring road A-10, S114 and Piet Heintunnel.

In the direct surrounding you will find the shopping mall Brazilie, the Lloyd Hotel, several schools, sport facilities, the Music theater aan ’t IJ, club Panama and restaurant HappyHappyJoyJoy, Pata Negra and The Harbour Club Oost.


PARKING
Parking is available in front of the apartment with a parking permit (area Oost-7), which has no waiting list. Without a permit you can pay for you parking from Monday to Saturday from 09.00 am till 24.00 pm. For more information see the website of the municipality of Amsterdam. Parking spots in the basement are regularly offered for sale or rent.


PUBLIC TRANSPORT
Tram line 10 connects the Oostelijk Havengebied with the Sarphatistraat, Weteringschans, city center and the Staatliedenbuurt in Amsterdam-West. Bus 65 to Amstel Station and Amsterdam Zuid. Bus 48 has a fast connection with Central Station and the Westelijk Havengebied.


SPECIFICATIONS

- NEN 2580 measuring report and floor plan
- Waterfront living
- Well maintained turn-key apartment
- Terrace (approx 9 m2) south facing
- A lot of day-light acces
- Elevator
- (Bike) Storage room in the basement
- Isolated, double glazing (HR+), mechanical ventilation and district heating
- Payed off leasehold till February 2047
- Active association of owners
- Monthly service charge of 158 euro
- Possiblity to moor a boat
- Date of delivery to be discussed, prefarably June 1st, 2018
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Upper-floor apartment
Building type
Apartment/apartment block
Type of construction
Existing property
Year of construction
1997
Under construction
No

Details

Facilities
Elevator, Mechanical ventilation system, TV cable
Location
On a quiet road, By a waterway, Waterside, In a residential neighbourhood, Unobstructed views
Open porch
No
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No
Roof covering
Flat roof
Roof material
Bituminous roofing

Surface Area and Volume

Floor space
62 m²
Volume
203 m³

Layout

Number of rooms
3
Number of bedrooms
2
Number of floors
1

Insulation and heating Insulation and heating

Insulation Forms
Double glazing
Heating type
District heating
Hot water installation
central facility

Outside Area

Garden type(s)
Sun terrace
Main garden area
9 m²
Main garden at the back
No
Landscape main garden
South
Total area
9 m²

Storage space

Surface area
7 m²
View all features

All photos

Map Seranggracht 40 Amsterdam

To Seranggracht 40 Amsterdam
5 minutes walking distance 5 minutes bicycle distance

Share this property